Кариери

Сомелиер „The Gallery fine dining restaurant”

Дата на публикуване: 
03/01/2025

Столичният Grand Hotel Millennium Sofia ще открие най- новия си ресторант The Gallery Fine Dining Restaurant в колаборация с едно от най-талантливите и познати имена на българската кулинарна сцена – шеф Севда Димитрова.

Шеф Севда Димитрова е победител във втория сезон на предаването МasterChef и главен готвач в ресторант Ahora – една от емблематичните локации за кулинарни ценители в столицата. Има над 10 години опит в кулинарията и поема предизвикателството да създаде The Gallery Fine Dining Restaurant с екипа на Grand Hotel Millennium Sofia със заявка ресторантът да бъде първият в България, сдобил се с престижна звезда Michelin.

Вдъхновен от непрестанния стремеж към перфекционизъм и постигането на гастрономическо съвършенство The Gallery обещава да бъде място за ценители на кулинарното изкуство.

За позицията Сомелиер търсим да назначим човек с желание да бъде част от тази Авангардна «Галерия» на вкусове и аромати, готов да предложи нови усещания и да предизвика ума си извън границите на познатото.

Винената листа на ресторант The Gallery ще бъде най-богатата в България с над 500 позиции от едни от най-емблематичните региони като Бургундия, Бордо, Алба, Шампан и други. Кандидатът ще работи под менторството на Главния сомелиер Благой Кузмански (кандидат Master Sommelier и притежател на WSET Diploma).

 

Основни отговорности на позицията:

  • Участва в селекцията и утвърждаването на винената листа в координация с Главния сомелиер и управители дейност хранене;
  • Познава добре винените реколти, сортовете, областите, характеристиките и качествените показатели на вината;
  • Притежава компетентност и прави предложения на клиентите за съчетание с храни;
  • Отговаря за обучението и ежеседмичното запознаване на служителите с предлаганите и промоционални артикули, като работи и в тясно сътрудничество с управителя на заведението;
  • При необходимост, прави специална селекция вина за специални мероприятия и частни събития;
  • Изпълнява и други конкретно възложени задачи, свързани с длъжността.

Изисквания за квалификация, опит и умения:

  • Опит на подобна позиция е препоръчителен;
  • Умение за селекция на вина, изготвяне на винени листи, консултиране на гости в ресторанта;
  • Добро ниво на говорим английски, втори чужд език ще се счита за предимство;
  • Енергична и позитивна личност;
  • Гъвкавост, адаптивност и издръжливост на висок интензитет на работа;
  • Умения за работа в екип.

Компанията предлага:

  • Работа в отлични условия и млад екип;
  • Фирмено обучение;
  • Конкурентен пакет на заплащане и придобивки/повече информация на сайта/;
  • Възможност за личностна изява и развитие;

Ако проявявате интерес, кандидатствайте с подробна автобиография и актуална снимка. Предоставянето на препоръки от предишен работодател ще се смята за предимство. Ще се свържем само с одобрените за интервю кандидати.
Всички кандидатури ще бъдат разглеждани при пълна конфиденциалност.

Кандидатствайте

Моля, попълнете формата по-долу.

CAPTCHA image

This helps us prevent spam, thank you.